Om ossDet är vi Agneta & Jessika som “driver” Agnwill´s Kennel, alla hundarna äger vi tillsammans men de är ändå uppdelade lite i “ditt & mitt” Några av hundarna bor och tränas av Agneta och vise versa men hundarna känner sig som hemma hos oss båda två, Fördelen med att vara två är att när vi har löptikar kan vi byta hundar med varandra och på så vis slipper man få “griller” i huvudet på hanhundarna och vi får lugn och.

För det allra mesta kommer vi bra överens, vi har samma tycke å smak vad det gäller hundar och allt kring det, värre är det om vi ger oss på att baka bullar tillsammans 🙂

Våra hundar lever med oss som våra familjemedlemmar, lite bortskämda och högt älskade!

Hundarna lever aktiva liv med mycket träning och jakt i olika former.

Ibland startar vi hundarna på jaktprov men mestadels används dem till eftersök av klövvilt och praktisk fågel jakt som ger mat på bordet.

Jakt säsongen är relativt kort och den period av året då jakt inte är tillåtet sysselsätter vi oss med diverse aktiviteter som drag, tävlingslydnad, uppletande, sök, spår & apportering.

Lite mer om Jessika

Jag och min sambo Micke bor sedan 2012 i Hargshamn som ligger ute vid kusten ca 7mil norr om uppsala
Det här med hundar är väl egentligen bara mitt intresse klart att Micke hjälper till att skämma bort dom och till hösten när jakten drar igång är det ändå  Micke som har störst glädje utav hundarna.2013-09-03 001 2013-09-03 001

Hundar har alltid funnits runt mig, jag är uppvuxen på Agnwill´s kennel, och har aktivt hjälpt till hemma med allt ”hundgöra” så där har jag fått mycket hund vana och erfarenhet utav både uppfödning, utställning och tävling!

Mitt hund intresse har alltid varit starkt… innan jag skaffade Bracco hade jag boxrar och Curley Coated Retriever, med dessa hundar tävlade jag bla. Bruks, spår och tävlingslydnad på elit nivå. Jag provade även på Svensk Skydd.

bkpam238971_5

Som en naturlig fortsättning på mitt hundintresse utbildade jag mig till SBK-instruktör, Mental Figurant, Klicker instruktör och Tävlingsledare. Jag har även gått kurser i problemhunds lösning, special spår och valp utveckling.

Jag har hållit en hel del kurser genom åren bland annat för SBK, Olands jaktvårdskrets och jag har även varit och hållit kurser i Spanien ett par gånger.

Det är kul att hålla kurs och kunna hjälpa andra hundägare och samtidigt skaffar man sig nya erfarenheter.

För mig är det en självklarhet att jobba med hunden på olika sätt och det betyder mycket för mig när jag och hunden är ett ”team” och vi har kul tillsammans när vi tränar. Vi är ofta ute i skog och mark å hittar på allt möjligt skoj.

Det som jag brinner mest för är lydnadsträning, apporteringsträning och sjöfågel jakten… och det syns att hundarna verkligen älskar det!

När det gäller jakt så måste det erkännas att jag enbart är en hundförare, hur gärna jag än skulle vilja sitta på ett pass med eget gevär så skulle jag ändå inte träffa någonting, inte ens en flugsvamp som totalt saknar flyktbeteende 🙂 men man skulle förstås kunna träna upp pricksäkerheten men jag trivs bra med mina hundar.

Lite mer om Agneta

IMG_0464Jag och min man Wille bor i Hargshamn, en liten ort belägen vid Roslagens kust ca 7 mil norr om Uppsala.
Här trivs vi jättebra med närhet till både hav och härlig natur som ger oss perfekta tränings möjligheter, och det tar jag till vara på så gott som dagligen!!
Vi har 6 barn som alla är utflugna, 15 barnbarn och 4 barnbarnsbarn, så ni kan tro att det kan bli många i vårt hus ibland 🙂
Som barn fick jag min första hund och jag har aldrig varit hundlös sedan dess.
Jag har alltså hunnit provat många hundar och raser genom åren och även många olika aktiviteter med dessa, bland annat tävlingslydnad, spår, bevakning, sök, eftersök, utställning och uppfödning, idag lägger jag mest energi på jakt träningen.
523609_516209201725933_1489498722_n1987 skaffade jag kennelnamnet Agnwill´s för att bedriva uppfödning av Pekingeser, en underbar ras som jag efter 25 framgångsrika år tyvärr inte kunde fortsätta med pga astma. Vid sidan om pekinges uppfödningen hade jag alltid en hund av stor ras för att jobba och tävla med.Förutom att tävla och träna med mina egna hundar tycker jag att det är roligt att hålla diverse kurser och få hjälpa andra hundägare med deras hundar. Jag har låtit utbildat mig till SBK-allmänlydnadsinstruktör, Mental Figurant, Klicker instruktör och Tävlingsledare, Jag har även gått kurser i problemhunds lösning, special spår och valp utveckling.Kurser håller jag bland annat för Olands jaktvårdskrets och jag har även varit och hållit kurser i Spanien ett par gånger.
Jag har även privata kurser ibland!
När hösten kommer ägnar jag mig mycket åt jakt både med och utan hund.
Nu när jag har Bracco och Spinone vid min sida brinner jag mest för sjöfågeljakten men går även ut på älg, bock och gris jakt fast då utan hund, de får stå till tjänst när och om det behövs ett eftersök.

Tillsammans med min dotter Jessika som numera är delägare i kenneln, ska vi försöka göra vårt yttersta för rasen men även ge våra valpköpare gott stöd och bra vägledning.

Det är min stora förhoppning att kenneln ska få leva vidare i många år till.